a

b_300_0_16777215_00_images_20230823SastanakAmity.jpeg
Фото: Заштитник грађана

Унапређење положаја старијих као и наставак сарадње између институције Заштитника грађана и удружења „Снага пријатељства - Amity" биле су теме разговора између заштитника грађана Зорана Пашалића и председнице удружења Надежде Сатарић на данашњем састанку одржан у просторијама институције.

Заштитник грађана је исказао велико интересовање за проналажење начина побољшања положаја старијих у Србији и решавања проблема са којима се свакодневно сусрећу, те су на састанку разматране могућности подршке и учешћа Заштитника грађана у текућим активностима удружења, као и могућности иницирања заједничких активности у области унапређења права старијих у наредном периоду.

Говорећи о покретању заједничких активности било је речи о потреби контроле домова за старије ради праћења остваривања права корисника као и спровођења релевантних европских стандарда у Републици Србији.

Такође је планирано учешће удружења у текућем пројекту који Заштитник грађана спроводи ради унапређења праћења и извештавања о економским и социјалним правима, са фокусом на функционисање и доступност услуга социјалне и здравствене заштите старијим женама на селу.