a

b_300_0_16777215_00_images_20131117Panel.jpegОбележавајући овогодишњи Светски дан детета, Заштитник грађана је у просторијама Дечјег културног центра у Београду организовао обуку за чланове Панела младих саветника у оквиру које је одржано предавање на тему инклузивног образовања, као и радионица „Луткарско-драмске игре у процесу инклузивног образовања“.

Ангажоване предавачице су упознале чланове Панела младих саветника са појмом инклузије и инклузивног образовања, објасниле им улогу учитеља/наставника као и значај лутке и луткарско-драмске радионице у раду са децом у оквиру инклузивног процеса.

На обуци одржаној у уторак, 14. новембра чланови Панела младих саветника су добили и смернице у вези са спровођењем анкета у својим школама, чији резултати ће бити представљени у Посебном извештају Заштитника грађана о инклузији у школама у Републици Србији који ће бити објављен почетком следеће године.

Обука је спроведена у оквиру пројекта Заштитника грађана „Праћење спровођења инклузивног образовања у Републици Србији“ који се реализује захваљујући финансијској подршци Европске мреже националних организација за људска права (ENNHRI) у оквиру програма Малих грантова.