a

Институција Заштитника грађана са огромном тугом и неверицом прати медијске извештаје о трагичном догађају у ОШ „Владислав Рибникар“ на Врачару у Београду.

Поводом јутрошње трагедије заштитник грађана Зоран Пашалић је упозорио да, шта год да је мотив чина тог малолетника, та трагедија је крајње упозорење да смо као друштво прешли критичну тачку нарастајућег насиља, на жалост, и међу децом. За само генерацију-две стигли смо до појаве која је била незамислива пре три или четири деценије, указао је Пашалић.

Позивам цело друштво, од родитеља преко просветних радника до представника законодавне и извршне власти, али и децу, да много више пажње посветимо превенцији, едукацији, али и садржајима која наша деца свакодневно упијају са друштвених мрежа и медија, истакао је заштитник грађана.

Зоран Пашалић у своје и у име институције изражава најдубље саучешће родитељима и свима који су јутрос изгубили вољену особу у нади да ће данашњи случај остати први и једини, и да ће друштво у Србији успети да се издигне изнад изазова које доноси данашње време у целом свету.