a

Заштитник грађана Зоран Пашалић разговарао је данас у оквиру редовне активности институције „Дан отворених врата“ са двадесетак грађана о поступцима које воде пред различитим органима јавне управе и у оквиру којих не успевају да остваре своја права.

b_300_0_16777215_00_images_20191129_prijem.jpegУ највећем броју грађани су указали на проблеме у остваривању права у области социјалне и здравствене заштите, радних односа, рада извршитеља и заштите од дискриминације према особама са инвалидитетом. Међу грађанима који су данас разговарали са омбудсманом, било је и притужилаца који су Заштитнику грађана претходно поднели притужбу и активност отворених врата су искористили да се додатно и у директном разговору са заштитником грађана Зораном Пашалићем обавесте о свом предмету.

Праксу отворених врата и директних разговора са притужиоцима заштитник грађана Зоран Пашалић одржава једном месечно од августа 2017. године, од када је практично и ступио на функцију, а она ће бити настављена и у будућем периоду.

panel flajer