a

b_300_0_16777215_00_images_stanari_1.jpeg"Првенствено захваљујући заштитнику грађана, али и делу медија који нас прате, ми станари хотела Бристол данас смо добили струју, због чега прекидамо штрајк глађу. Тако смо договорили са заштитником и овог тренутка прекидамо са штрајком. Данас смо добили нешто цивилизацијско, да можемо макар мало да живимо нормално, а од понедељка почиње законска борба за права на стан", изјавио је један од станара Бристола Драган Стојановић новинару Инсајдера. 

b_300_0_16777215_00_images_stanari3.jpegПодсетимо, станари хотела Бристол ступили су пре четири дана у штрајк глађу. Како су саопштили, на тај корак су се одлучили због „угрожавања личне, породичне сигурности, угрожавања и онемогућавања најосновнијих услова за људско функционисање искључењем грејања, електричног снадбевања, лифта и фиксне телефоније“.

Са њима се претходних дана срео и заштитник грађана Зоран Пашалић. Он је по питању искључења струје јуче послао ургенцију Министарству одбране да се струја хитно укључи, након чега је и Министарство објавило саопштење у коме наводе да ће замолити ЕПС да поново укључи струју.

„У овом тренутку сам у контакту са свим надлежним институцијама које би требало да поново прикључе струју, како би становници хотела Бристол заиста могли да живе у условима који су адекватни за 21. век“, навео је јуче заштитник грађана.

b_300_0_16777215_00_images_stanari_2.jpegДанас су, заједно са Заштитником грађана, разгледали станове у Београду које им је Министарство одбране раније обезбедило, али опет за привремени смештај.

Станари додају да од понедељка настављају даље решавање стамбеног питања уз присуство заштитника грађана. Са њим ће, како наводе, отићи да обиђу и преостале станове на три локације које је Министарство јуче понудило породицама које више од две деценије живе у хотелу.

У пратњи Пашалића, станари су раније данас обишли локације у Новом Београду, у Улици Уроша Мартиновића у Блоку А, затим у Гостиварској улици на Вождовцу и у Гружанској улици на Врачару.

Извор: Инсајдер, ФОНЕТ