a

b_300_0_16777215_00_images_20180328Gradjani1.jpegЗаштитник грађана Зоран Пашалић је данас у оквиру активности „Отворена врата“ разговарао са двадесеторо грађана из Београда и Србије, који су се институцији обратили захтевом да лично заштитнику грађана пренесу незадовољство радом органа јавне управе и затраже помоћ у остваривању њихових права. Грађани су се приликом данашњег разговора са заштитником грађана највише жалили на рад Фонда ПИО, на поступање МУП-а, на повреду права из закона о становању, на угрожавање основних људских права.

b_300_0_16777215_00_images_prijem_29032019.jpegДанас се заштитнику грађана обратио и притужитељ из Београда, чију породицу је јавни извршитељ, уз асистенцију полиције, пре два дана ненајављеном акцијом иселио. Заштитник грађана је најавио да ће се обратити надлежним институцијама у погледу притужбе на процедуру и начин извршења исељења те породице из стана.

Институција већ више од годину дана организује активност „Отворена врата“, а заштитник грађана Зоран Пашалић је до данас разговарао са скоро две хиљаде незадовољних грађана. Заштитник грађана је овај непосредан начин комуникације иницирао како би се лично уверио која права се најтеже остварују пред органима јавне управе.