a

Председница Комитета правника за људска права госпођа Биљана Ковачевић - Вучо преминула је данас у Београду. Тим поводом, заштитник грађана Саша Јанковић упутио је телеграм саучешћа Комитету правника за људска права следеће садржине:

"У име институције Заштитника грађана и своје лично име, изражавам дубоко жаљење поводом изненадне смрти госпође Биљане Ковачевић - Вучо, председнице Комитета правника за људска права, истакнутог борца за људска права у нашој земљи.

Каријеру бескомпромисне заштитнице људских права градила је дуго и мукотрпно, не осврћући се на време у коме је живела и неразумевање околине. Заштита грађана и једнакост за све, начела којима се руководила, учинила су је пиониром у овој веома важној области друштвеног живота и омогућила да се схвати значај њеног залагања за очување људских права и ван граница наше земље.

Институција Заштитника грађана дубоко саучествује поводом одласка наше драге колегинице и моли да изразе саучешћа пренесете и породици покојне госпође Ковачевић – Вучо."