a

Прихватилиште за странце у Падинској Скели наставило је након паузе у раду, изазване епидемијом коронавирусом, са проширењем капацитета доградњом новог дела објекта.

Управа граничне полиције је навела да су радови на изградњи објекта за смештај још 100 лица започети почетком септембра 2020. године, да се завршетак радова очекује крајем марта 2021. године, те да ће објекат садржати собе за смештај, трпезарију и кухињу, просторију за лекарске прегледе и друге неопходне просторије. У допису такође стоји да ће предстојећа систематизација радних места у МУП-у, омогућити запошљавање додатних полицијских службеника и функционисање објекта. Посебно је наглашено да ће након обезбеђивања просторије за лекарске прегледе бити потребно да се у сарадњи са Министарством здравља у Прихватилишту обезбеди здравствено особље, које би било свакодневно присутно, обављало лекарске прегледе, преписивало и делило терапију и вршило надзор над општим хигијенским условима.

Нова прихватилишта у Пландишту и Димитровграду још нису започела са радом услед мањих техничких недостатака, као и због недостатка полицијски службеника који би требало да буду радно ангажовани на пословима прихвата и смештаја странаца, стоји у одговору тог органа.