a

sasa20i20predstavnici20sindikata1.jpg

Заштитник грађана Саша Јанковић, састао се данас са лидерима и представницима Савеза самосталних синдиката Србије. Синдикални лидери су затражили од Заштитника грађана да подржи њихову иницијативу за оцену уставности члана 28. Закона о буџету за 2009. годину, којим је суспендована примена Општег колективног уговора на све послодавце и којим је радницима чије се плате финансирају из буџета одузето право на награде и бонусе који су предвиђени посебним и појединачним колективним уговорима.

Разговору код омбудсмана су присуствовали Светозар Ерцеговац председник Синдиката запослених у комунално стамбеној делатности, Драгана Ђорђевић председница Синдиката културе Србије,Ђурђица Јововић председница Синдиката запослених у научно истраживачкој делатности, Љиљана Киковић председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања, Славица Спировски секретарка Синдиката запослених у здравственој и социјалној заштити Србије, Миланка Ковачевић секретарка Синдиката запослених у управи, правосуђу и друштвеним организацијама Србије, Александар Марковић шеф Одељења за правне послове Савеза самосталних синдиката Србије, Сауд Шећерагић, правни саветник Савеза самосталних синдиката Србије.

Представници синдиката изнели су Заштитнику грађана и своје незадовољство због, како су оценили, одсуства социјалног дијалога и учешћа синдиката у доношењу одлука које се тичу радника.