a

У оквиру редовне активности „Дан отворених врата“ заштитник грађана Зоран Пашалић састао се данас са грађанима који су желели да о својим проблемима разговарају лично са њим. Њихове притужбе углавном су се односиле на рад правосудних органа, на кршења права у области права детета и стамбеног збрињавања.

b_300_0_16777215_00_images_31072019_1_prijem_.jpegМеђу грађанима који су се данас обратили заштитнику грађана били су и мештани лазаревачког села Дудовица који захтевају помоћ институције у решавању проблема који им отежава и онемогућава свакодневно функционисање. Реч је о њиховом захтеву да се асфалтира пут за Липовицу, због чега су се већ обраћали општини, али од надлежних, како су навели, до сада нису добили одговор. Мештани села Дудовица већ су се раније обраћали Заштитнику грађана због поправке разрушеног моста који је до недавно био једини прелаз преко реке и најкраћи пут до њива које обрађују.

b_300_0_16777215_00_images_31072019_prijem_.jpegЗаштитник грађана се са овим проблемом упознао непосредно, тако што је више пута изашао на терен, а поступак контроле законитости рада надлежних у том случају је још увек у току. Грађани су обавештени о досадашњим и активностима које ће Заштитника грађана предузети у предстојећем периоду.

Активност „Дан отворених врата“ од почетка ове године одржана је осам пута, а током данашњих састанака Пашалић је разговарао са двадесет грађана.