a

b_300_0_16777215_00_images_skupstina-2.jpegПотпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић разговарао је данас у Народној Скупштини са заштитником грађана Зораном Пашалићем и омбудсманом Републике Турске Шерефом Малкочем који борави  у дводневној радној посети нашој земљи.

Посета турског колеге Шерефа Малкоча са сарадницима наставак је успешних билатералних односа две институције и прилика да се они продубе кроз различите модалитете сарадње у области заштите и поштовање људских права. Разговори које водим са колегом Малкочем су прилика да се размотре појединачни проблеми српских и турских грађана, међу којима су случајеви који већ годинама чекају на разрешење, истакао је заштитник грађана Зоран Пашалић.

b_300_0_16777215_00_images_skupstina-3.jpegПотпредседник Милићевић истакао је да актуелни ниво билатералних односа Републике Србије и Републике Турске на највишем историјском нивоу и изразио задовољство што успешну политичку, парламентарну и економску сарадњу прати и сарадња ових независних институција две земље.

Омбудсман Републике Турске Шереф Малкоч нагласио је значај сарадње са Заштитником грађана Републике Србије, у циљу размене искустава у раду и примера добре праксе. Потпредседника Милићевића упознао је и са заједничком иницијативом за оснивање Балканске мреже омбудсмана, што би допринело унапређењу заштите људских права на Балкану и очувању мира и стабилности у региону.