a

 Заменица Заштитника грађана др Зорица Мршевић са сарадницима, начелницом Косаном Бекер  и Драженом Бекоњом стручним сарадником у Стручној служби Заштитника грађана, у склопу редовних активности мониторинга социјалних установа данас је посетила Геронтолошки центар у Панчеву.

alt                    

У овој институцији окруженој парком величине 1.65 хектара, смештено је 190 корисника од којих су две трећине зависни од туђе неге. Корисници иначе долазе из целе Србије а за пријем у овај Дом формирају се редовно листе чекања. То је један је од најсавременијих и најрепрезентативнијих објеката ове врсте у нашој земљи, у коме ради око 80 запослених од чега је у медицинској служби запослено око 30 особа од лекара преко медицинских сестара до терапеута различитог профила.

 У разговору са директором Центра Милентијем Максимовићем и корисницима, представници Заштитника грађана упознали су се за условима  боравака у овој институцији, посетили сва одељеља, просторије за заједничке активности и терапије и разговарали са корисницима.