a

Заштитник грађана подржаће организацију и одржавање Београд Прајда 2017, поручио је заштитник грађана Зоран Пашалић представницима и члановима Организационог одбора те манифестације. Састанак је организован на иницијативу Горана Милетића и његових сарадника из Организационог одбора у циљу успешне организације предстојећег догађаја.

b_300_0_16777215_00_images_20170817pasalicmiletic.jpegЗаштитник грађана нуди улогу моста између ЛГБТ популације и органа државне управе у организацији Београд Прајда 2017, рекао је Пашалић, и додао да ће институција ту манифестацију подржати како конкретним активностима, као што је учешће на међународној конференцији планираној за 15. септембар, тако и оним симболичним - развијањем заставе дугиних боја на својој згради.

Забрана дискриминције по основу сексуалне оријентације и право на уживање сексуалних слобода загарантовани су Уставом, поручује Пашалић и апелује на надлежене државне органе да предузму неопходне мере како би оставривање тих права и на овогодишњој паради поноса било могуће у пуној мери, а сама манифестација протекла у мирној атмосфери, без безбедносних ризика.