a

Пред институцијом Заштитника грађанa су три циља којa су приоритетнa за јачање рада институције, а која су предвиђена и Поглављем 23. То су Закон о Заштитнику грађана, између осталог, и због бољег дефинисања и проширења надлежности, доношење нове систематизације радних места као и обезбеђивање адекватнијег простора за рад запослених у институцији, изјавио је јуче заштитник грађана Зоран Пашалић у разговору са амбасадором Андреом Орициом, шефом Мисије ОЕБС-а у Србији.

b_300_0_16777215_00_images_20170803OEBS.jpegРадићу на већој видљивости институције у јавности, додао је Пашалић, као и запослених који у њој раде. Намера ми је да наставим успешну сарадњу са Мисијом ОЕБС-а у Србији, посебно у области права мањина и родне равноправности, али и у покретању нове заједничке активности, закључио је заштитник грађана.

Амбасадор Орицио је рекао да је Мисија ОЕБС-а од оснивања инстититуције подржавала Заштитника грађана као и да ће са таквом праксом наставити убудуће, поготово у домену заштите њене независне и контролне функције.