a

Извор: Н1

b_300_0_16777215_00_images_milos-tvn1.jpegСрамотно је да правимо помпу око извештаја Амнести интернешенела, да нам било ко са стране говори да нешто не ваља, кад ми добро знамо и сами да нешто није у реду. Зашто чекати шамаре? - упитао је вршилац функције заштитника грађана Милош Јанковић гостујући данас у Новом дану на ТВ Н1.

Кад прихватимо неке стандарде и ратификујемо их, додао је Јанковић, то постају наши стандарди, стандарди Републике Србије и не можемо правити дилему хоћемо ли нешто спроводити или нећемо и називати те стандарде туђим, поготово у ситуацији кад можемо сами да решимо ствари које не треба да буду у дилеми.

Јанковић је оценио да се поставља питање опструкције истраге, зашто је то дозвољено и зашто ништа није учињено против оних који су вршили ту опструкцију. Проблем се усложњава, међународне организације сад већ указују на тај проблем и мислим да је заиста доста времена прошло, треба ставити тачку на случај Савамала, и то тако што ће надлежни органи да изађу са својим ставовима и закључцима, рекао је Јанковић.

Снимак интервјуа Милоша Јанковића на ТВ Н1 можете видети овде.