a

b_300_0_16777215_00_images_panel-10122016.jpegЗаменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић са сарадницима одржала је данас састанак са Панелом младих саветника, обележавајући овом активношћу Међународни дан људских права и почетак рада новоизабраних чланова панела.

У раду Панела учествовали су и одлазећи чланови и чланице Панела, којима је истекао мандат у овом телу Заштитника грађана.

Заменица заштитника грађана захвалила се на учешћу одлазећим члановима, указујући да је рад Панела имао изузетан утицај и на рад Заштитника грађана, као и да је то тело препознато као пример добре праксе партиципације деце и као такав преузиман и у другим органима. Она је поздравила и пожелела добродошлицу новим члановима и указала на значајну улогу коју ће они имати у следећим годинама на промоцији права детета.

Старији чланови Панела су млађим члановима Панела говорили о Заштитнику грађана, његовој структури и раду, раду Панела и до сада спроведеним активностима. Они су новим члановима пренели и своја искуства током претходних година и значај који су активности Панела и Заштитника грађана имали за њих и њихове вршњаке.

У интерактивним активностима, нови чланови панела су се представили својим старијим вршњацима, а са заменицом заштитника грађана и њеним сарадницима размењивали своја мишљења, ставове и искуства у вези са остваривањем и заштитом права детета.