a

b_300_0_16777215_00_images_london-12102016.jpegБити омбудсман је најзахвалнији посао, а нарочито бити у прилици да појединцима повратите веру у институције своје земље, изјавио је заштитник грађана Саша Јанковић у парламенту Велике Британије пред грађанима Србије који живе у Лондону.

Заштитник је боравио у Великој Британији на позив клуба српских грађана Serbian City Club који пружа подршку грађанима Србије који живе у Британији, као и онима који желе да се врате у домовину.
Отворену трибину са српским грађанима као домаћин подржао је председник Свепартијске парламентарне групе за Србију у британском Парламенту, потпредседник Конзервативне странке Stuart Andrew, а водио је новинар Би-Би-Сија Душан Машић.

b_300_0_16777215_00_images_london-12102016-.jpegЗаштитник грађана говорио је о институцији омбудсмана у Србији, изазовима и перспективама изградње владавине права и права грађана и одговарао на питања преко два часа.

Током посете, Јанковић се састао и са лордом Босвелом (Lord Boswell of Aynho), председавајућим Одбора за Европску Унију у Дому Лордова, као и са директорком за Западни Балкан у британском министарству спољних послова Фионом Мекилвам (Fiona Mcilwham).