a

Заштитник грађана Саша Јанковић изражава пуну подршку Горици Петровић, која је из Бање Ковиљаче пешке кренула на пут дуг 150 километара, до Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјалнa питања у Београду, како би скренула пажњу на проблеме породица са тешко болесном децом и настрадалих у поплавама.

„Та мајка је потпуно у праву и њен гест је за свако поштовање.  Пре више од годину дана Народној скупштини поднео сам предлоге два закона ради веће подршке деци са инвалидитетом и тешкоћама у развоју и деци оболелој од тешких и ретких болести и њиховим породицама.

Због противљења Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства финансија, ти предлози се нису нашли на дневном реду Народне скупштине, нити је Министарство за рад припремило боља законска решења од оних које сам предложио, што је рекло да ће учинити.

Родитељи и деца више не могу, нити треба да чекају, већ администрација треба да ради свој посао или одговара за нерад“, став је Заштитника грађана.

Напомена: Заштитник грађана поднео је 07. 05. 2013. године Народној скупштини Републике Србије Предлог закона о изменама и допунама Закона о раду и Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом.