a

Заштитник грађана Саша Јанковић поздравља смену у врху „ЕПС снабдевања“ због мањкавости у обрачуну електричне енергије грађанима и подсећа да је у септембру 2013. године од надлежног министарства и Владе Србије јавно тражио да санкционишу одговорне у Електропривреди Србије за шиканирање грађана неправилним рачунима за струју.

„Поздрављам поступање министарке Зоране Михајловић у овом случају и надам се да ће и други министри у Влади Србије поћи тим примером јер се до бољег односа администрације према грађанима не може доћи без позивања на одговорност за несавестан рад“, став је  заштитника грађана Саше Јанковића.

Заштитник грађана подсећа да упркос његовом јавном позиву Министарству финансија, нико у Пореској управи још није позван на одговорност због кашњења у укидању камате на камату, одбијања те управе да изврши препоруку Заштитника грађана и врати тако наплаћени новац и каснијег дезинформисања јавности да је камата на камату на иницијативу Пореске управе укинута годину и по дана пре одлуке Уставног суда,  а не пет месеци касније, што је права истина.