a

На позив Министарства спољних послова Републике Пољске и Омбудсмана Републике Пољске заменик заштитника грађана Милош Јанковић учествовао је на састанку Експертске мреже Омбудсмана Западног Балкана и Вишеградске групе који је одржан 13. марта 2013. године у Варшави, Пољска.

Састанку Експертске мреже присуствовали су омбудсмани већине држава Западног Балкана који су говорили о највећим изазовима са којима се суочавају институције Омбудсмана у 21. веку. Такође, разговарано је и о даљим корацима и активностима ове мреже у области владавине права и промоције основних људских права.

Овај састанак је резултат иницијативе покренуте током министарског састанка Вишеградске групе и држава Западног Балкана који је одржан у октобру прошле године када су се присутне државе чланице договориле око основања експертске мреже ради подршке реформама на  Западном Балкану. Иначе, Вишеградска група коју чине Мађарска, Чешка Република, Словачка и Пољска основана је у Вишеграду у Мађарској 1991. године у циљу унапређења регионалне сарадње.