a

У оквиру обележавања Дечје недеље, Заштитник грађана Саша Јанковић и његова заменица за права детета, Тамара Лукшић Орландић посетили су данас Свратиште за децу улице у Крфској улици бр. 7а.

 Републички омбудсман и његова заменица разговарали су са координаторкама пројекта Свратишта, Милицом Ђорђевић и Милом Мушкиња из невладине организације Центар за интеграцију младих, која је иницијатор отварања Свратишта. Разговарало се о свим изазовима  на које овакав пројекат наилази у својој реализацији. Посебно је посвећена пажња начинима побољшања сарадње ове организације са државним институцијама. Заштитник грађана је обећао подршку у институционализацији пројекта, и остваривању успешније комуникације, пре свега са надлежним републичким институцијама, али и онима на нивоу Града и локалне заједнице, које ће допринети побољшању положаја социјално најугроженије деце. Координаторке су обавестиле Заштитника грађана, да је предвиђено да пројекат траје до маја следеће године, али да је његово финансирање обезбеђено до краја ове године. У циљу одрживости пројекта очекује се усвајање најпогоднијег модела за помоћ деци улице.  

Републички омбудсман и заменица за права детета обишли су просторије предвиђене за боравак деце, и разговарали са запосленима и корисницима Свратишта.


 

panel flajer