a

Заштитник грађана Саша Јанковић јавно честита Родољубу Шабићу реизбор за повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности јер је реизбор Шабића на ту одговорну и захтевну дужност најбоље решење за грађане Србије.
„Успостављање и остваривање права на информације од јавног значаја највише је од свих права омогућило грађанима Србије да почну да врше свакодневну и непосредну контролу рада органа власти. Ниједно право није из корена почело да мења однос власти из грађана као право на информације од јавног значаја. Највећи допринос томе дао је управо повереник Шабић, који је својим пионирским и бескомпромисним радом показао да је и у објективно веома тешким условима могуће направити позитивне помаке, велике и у европским оквирима“, оцењује заштитник грађана Саша Јанковић.

Због тога избор Родољуба Шабића највише треба честитати грађанима Србије, Народној скупштини која је показала да цени прегалаштво и резултате, па онда самом Шабићу, за кога реизбор значи наставак улагања великог напора за добробит грађана и друштва.