a

b_300_0_16777215_00_images_stories_najevropljanin2.jpeg
                                                                                                                
Заштитнику грађана Саши Јанковићу уручена је вечерас награда "Најевропљанин Србије" у 2010. години за пројекат афирмације и унапређења институције Заштитника грађана.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић уручио је награду „Најевропљанин“ Саши Јанковићу и  нагласио да је данас, четири године након оснивања, Заштитник грађана постао веома важна државна институција чији је кредибилитет неоспоран, а удео у учвршћивању и промовисању грађанских и људских права и слобода као тековина демократског друштва утканих у темељ европских вредности, неоспоран.

Награда "Најевропљанин Србије" додељена је још у пет категорија, министру одбране Драгану Шутановцу за политику, министру животне средине, рударства и просторног планирања Оливеру Дулићу за културу живљења и унапређења животне средине, као и генералном секретару Удружења банака Србије Верољубу Дугалићу за економију. Амбасадор Португалије у Србији Луис де Алмеида Сампарио понео је титулу "Најевропљанина" као страни држављанин, а Марко Царић за предузетништво.


b_300_0_16777215_00_images_stories_najevroplanin_3.jpegЗаштитник грађана Саша Јанковић, примајући награду, рекао је да грађани Србије имају шта да дају Европској унији, а не само да узму од ње.

Он је ипак указао на проблеме са којима се грађани данас суочавају, наводећи да их је дубоко свестан, јер се свакодневно сусреће са њима и покушава да помогне у њиховом разрешењу.

Церемонија доделе награде одржана је у Скупштини града Београда, у организацији невладине организације Прва европска кућа.


panel flajer