a

Заштитник грађана и градоначелник Новог Пазара

Заштитник грађана и градоначелник Новог Пазара

Заштитник грађана Саша Јанковић оценио је  јуче у Новом Пазару да се проблеми грађана Санџака не разлику  од оних са којима се сусрећу становници широм Србије: “Ово је мултиетничка средина па се свакодневни проблеми људи од социјалних до економских чине сложенијим него у другим крајевима Србије. Томе доприноси и недовољна пажња држава према овом региону". Он је нагласио да се органи власти у Београду морају више позабавити проблемима са којима се суочавају грађани овог краја.

У оквиру  Дана омбудсмана одржаних  у Новом Пазару  Саша Јанковић је разговарао са  градоначелником  и председницом Скупштине града Мехом Махмутовићем и Борком Јовановић и начелником Полицијске управе Драганом Терзићем.

Од представника градских власти Заштитник грађана је  затражио да уложе максималан напор да би грађани лакше и ефикасније остваривали своја људска и грађанска права.

У току Дана омбудсмана Заштитник грађана  је разговарао  и са представницима невладиних организација Новог Пазара где је констатовано да се у овој мултиетничкој средини социјални и економски проблеми увећавају  повременим  националним тензијама. Невладин сектор  у овом граду има добру сарадњу  и комуникацију са омбудсманом.

За округлим столом у Новом Пазару  заштитник грађана и представници синдиката, разговарали су  о остваривању  социјално-економских права радника у овом граду. Иако већина проблема  проузрокована  променом власничких односа  и  стечајним поступцима излази из оквира надлежности Заштитника грађана, радници су затражили помоћ и савет омбудсмана како да пред државом остваре своја права.

Заштитник грађана је са својим сарадницима јуче је у новопазарској библиотеци „Доситеј Обрадовић“ примао притужбе грађана на незаконит или неправилан рад органа управе.

panel flajer